Petto di pollo glassato al limone
Ingredienti per 3 persone:
- un petto di pollo grande
- farina 0
- 1 limone non trattato
- 1 cucchiaio di aceto
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1/2 bicchiere di vino
- sale
- olio extravergine d'oliva
Procedimento:
Pulire e tagliare il petto di pollo a fette; passare le fette nella farina e metterle a cuocere in una teglia grande abbastanza da contenerle tutte senza farle sovrammettere. Lasciamo cuocere a fuoco basso per circa 2-3 minuti, o fino a che risulteranno leggermente dorate, quindi voltarle e cuocere ancora 2 minuti; aggiungere 1/2 bicchiere di vino, il succo di mezzo limone, la scorza grattugiata e un pizzico di sale e lasciamo cuocere un paio di minuti. Mescolare l'aceto e lo zucchero,versarlo sui petti di pollo e cuocere ancora a fuoco basso un minuto in modo che si formi una leggera glassatura. Servire caldo.
English version:
The glazed lemon chicken is one of the simplest but tasty dishes you can think of. Just a chicken breast, an untreated lemon and a few other things, to have a second tasty and delicious. Let's see how to prepare it:
Ingredients for 3 people:
a large chicken breast
flour 0
1 unwaxed lemon
1 tablespoon of vinegar
1 teaspoon of sugar
Half glass of wine
salt
extra virgin olive oil
Wash and cut the chicken breast into slices; pass the slices in flour and cook them in a pan large enough to hold them. Let cook on low heat for about 2 or 3 minutes, or until lightly brown, then turn and cook 2 minutes; add half glass of wine, the juice of half lemon, the grated zest and a pinch of salt and cook a couple of minutes. Mix the vinegar and sugar, pour over chicken breasts and cook over low heat one minute in order to form a light glaze. Serve hot.
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