Uno dei punti fondamentali della cucina vegan è la preparazione di brodo vegetale. Qui la ricetta per preparare un buon brodo vegetale, in poco tempo e facilmente. Usate verdure di stagione e bio per avere risultati migliori
Brodo vegetale
Ingredienti:
- 1 cipolla
- 1 carota
- 1 zucchino
- 1 costola di sedano
- 1 patata
- 1 porro ( se di stagione)
- 1 spicchio d'aglio
- 1 pomodoro
- un mazzetto di prezzemolo
Procedimento:
- Pulire e lavare gli ortaggi e metterli in un capiente tegame con 2 litri d'acqua. Portare a bollire l'acqua e lasciar cuocere piano per circa venti minuti.
- Rimuovete le verdure (che potete consumare come contorno, affettate e condite con una salsa vinagrette) e il vostro brodo vegetale è già pronto da usare come volete, sia che lo aggiungiate a preparazioni, sia che lo usiate così com'è
- Se desiderate un brodo vegetale un pochino più saporito, aggiungete un pizzico di sale quando avete rimosso le verdure.
English version:
In my preparations I often say to add vegetable broth, but how can we prepare it well and quickly?
I decided to put the recipe, which is actually a basic preparation for many other recipes, just because it is extremely simple and fast, almost as much as putting on a nut in a pot of water, but the taste and health will be much better. Let's start from the ingredients ..
1 onion
1 carrot
1 zucchino
1 rib of celery
1 potato
1 clove of garlic
1 tomato
a bunch of parsley
Clean and wash the vegetables and place them in a large saucepan with 2 liters of water. Bring the broth to a boil and simmer gently for about twenty minutes. Remove the vegetables, you can eat them as a side dish, sliced and dressed with a vinaigrette sauce. Your broth is now ready to use as you want, to add it to preparations, or to use it as it is, maybe with a little noodle soup (In the latter case, remember to add salt)
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